6 mei 2013

Green smoothies


Tumblr_mk4wgeuiao1rv52qdo1_500_large

Smoothie’s kennen we allemaal wel. De heerlijke zoete drankjes die ook nog eens bomvol vitamine zitten! Ze maken fruit en groenten (nog) lekkerder. Enkele voorbeelden zijn aardbeien, bananen, kiwi’s en peren gecombineerd met melk, water of roomijs. Naast al deze zoete vruchten kun je ook smoothies maken met  groene groenten...

Veel groen fruit bestaat er eigenlijk niet (ja, appels en kiwi's maar dit is niet echt het groen waar we naar opzoek zijn). Maar denk aan zoals spinazie, sla, prei, munt, basilicum, etc. En ze zitten bomvol met vitamine’s en vezels. Daarnaast is het verrassend lekker. Lekker fris en heel anders dan de normale smoothie's. Ik heb er al meerdere keren een gemaakt. Mmmh. Máár er is meer.

Groene smoothie’s worden ook gezien als dé oplossing van gezondheisproblemen. Zo helpt het acné te verminderen, krijg je er een mooiere huid van, verbrandt het vet, helpt het je beter te slapen, helpt het je energieker te voelen, vermindert het allergische reactie’s en ga zo maar door.

Vooral acné vermindert aanzienlijk met het dagelijks drinken van deze smoothie’s (je hebt wel geduld nodig), maar het bij een dieet ook worden gedronken als tussendoortje! Zeker een aanrader!

079_large

In principe kan je zelf heel gemakkelijk een recept voor een groene smoothie verzinnen. Het basisrecept is 1 een groene groente’s, wat fruit en wat yogurt, ijs, melk, water of een fruitsapje. Natuurlijk kun je hierbij nog wat lekker zoet fruit toevoegen, of wat extra's, zoals bijvoorbeeld honing of limonadesiroop. En voilà, je zelfgemaakt en supergezonde groene smoothie!

Mijn favoriete recepten:

- 1 hand aarbeien.
- 1 banaan.
- kwart tot halve bos romeinse sla.
- 1 glas water.

- 1 hand spinazie.
- 1,5 mango.
- 5 el roomijs.
- 0.5 glas melk.

- 2 peren.
- 2 bladeren boerenkool.
- half bosje mint.
- 1 glas water.

xoxo Jara

Bron 1, 2